Entrevistes a més de 150 persones per recollir propostes de millores

El projecte ‘Viu la riera!’ entrevista més de 150 persones per saber quines millores volen per a aquest espai fluvial. Es van recollir propostes sobre la mobilitat a peu i en bicicleta, la renaturalització o les zones d’esbarjo.

Palau-solità i Plegamans ha acollit aquest dissabte diverses activitats lúdiques amb l’objectiu de conèixer l’opinió de la ciutadania respecte a les millores que voldria al tram palauenc de la riera de Caldes i el seu entorn.

Alumnes de l’assignatura Paisatges Inclusius del grau en Arquitectura de UIC Barcelona van ser els encarregats de copsar aquestes opinions. Es van recollir propostes en múltiples camps, com la mobilitat a peu i en bicicleta, la renaturalització, les zones d’esbarjo, els equipaments… En total, els alumnes van entrevistar 150 persones entre el mercat setmanal, la plaça Onze de Setembre i la Ronda Verda de la Riera, davant l’Espai Jove l’Escorxador i el skatepark.

A més, es van fer tallers i jocs com ‘la Riera sobre rodes’, davant l’Escola Can Cladellas; la ‘Biciruta: obrint pistes, creant riera’, una gimcana davant l’Espai Jove l’Escorxador; ‘Com imagines la riera?’, un joc de taulaa l’aire lliure per crear el teu propi paisatge de la riera; i finalment, el ‘Mural d’opinions’, també davant l’Espai Jove l’Escorxador.

Aquesta jornada s’emmarca dins el projecte ‘Viu la riera!’, que vol fomentar la participació ciutadana en la rehabilitació i millora dels rius i rieres. En la fase actual es recullen opinions de la ciutadania dels municipis que travessa la riera de Caldes, com Palau-solità i Plegamans. Més endavant s’obriran els períodes de decisió i disseny.

‘Viu la riera!’ és un projecte impulsat pel grup de recerca RIL de la School Architecture de la UIC Barcelona i l’IMA de la Universitat de Girona. Compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social la Caixa amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia i Competitivitat).

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Entrades recomanades

Comença a escriure i premeu Intro per buscar

Ja tenim guanyadors de El dia de la riera!Mapes participatius. Taller d’avaluació de l’eina en línia