El projecte Viu la riera! s’enforteix amb nous acords i nous reptes de futur

*Noticia extreta del web del Consorci Besòs-Tordera

La Sala d’Actes del Consorci Besòs Tordera va acollir el passat dissabte, 16 de desembre, la jornada Mulla’t!, organitzada pel projecte de participació ciutadana Viu la riera! i que ha servit per enfortir i establir nous lligams per continuar millorant la riera de Caldes i promovent el seu coneixement i la participació ciutadana.

Durant la primera part de la jornada, que va començar tocades les 10 hores, els responsables de Viu la riera! van exposar la importància que ha tingut en el desenvolupament d’aquest projecte el compromís ciutadà i la implicació d’un important nombre de voluntaris a cadascú dels 4 municipis per on passa. “La gent és clau en la millora de la riera, té molt a fer i té moltes ganes de fer. Cal que la gent s’identifiqui amb aquest espai i així serà més fàcil protegir-lo, cuidar-lo i estimar-lo”, va puntualitzar Carles Bayés, de la Universitat de Girona. A més, es va explicar com funciona i quin ús ha de tenir la GeoAgenda web Mulla’t del web-SIGPP Viu la riera!, una eina que ja es fa servir i que ha d’esdevenir punt d’informació de referència, on es vagin introduint totes les accions i/o aportacions vinculades amb la riera de Caldes, las seva preservació i la seva difusió. Per últim, es va posar de manifest la necessitat de crear un eix verd de la riera de Caldes.

La segonSIGNATURA PACTE AJUNTAMENTS BRa part de la trobada es va dedicar a ratificar el compromís polític en aquest projecte. Jaume Mauri, regidor d’Espais Públics, Serveis i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Caldes de MontbuiNeus Garcia, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Perpètua de MogodaLuisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans; i Jordi Jiménez, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de La Llagosta, van signar el “Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes”. Un document que fixa, entre altres fites, la creació conjunta per part dels quatres consistoris del Dia de la Riera, una jornada per reforçar la consciència social sobre el seu valor natural i cultural.

Mulla’t! també va comptar amb la presència de Josep Maria Aguiló, representant de l’Agència Catalana de l’Aigua, Carolina Costa, representant de la Diputació de Barcelona, i Sergi Mingote, president del Consorci Besòs Tordera. Tots tres van coincidir en valorar molt positivament la implicació ciutadana aconseguida fins ara i la necessitat de treballar de manera conjunta. Cadascuna de les diferents administracions van palesar la seva intenció de col·laborar amb la iniciativa en tot allò que sigui possible.

L’acte va cloure amb un debat obert sobre la creació d’un observatori ciutadà de la riera. En aquest sentit,  Sergi Mingote va posar de manifest la predisposició del Consorci en formar part d’aquesta eina que “s’ha de crear de manera conjunta amb la ciutadania i amb els grups que hi treballen en aquest projecte, sumant el màxim de sensibilitats i implicant tothom”.

Viu la riera! celebrarà la seva pròxima trobada el 22 de març de 2018, Dia Mundial de l’Aigua, amb motiu de la inauguració d’una exposició itinerant.

El projecte Viu la riera! neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadorsde la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona;i compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (AssociacióCatalana d’Universitats Públiques), i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Indústria, Economia iCompetitivitat).

Recent Posts

Empieza a escribir y pulse Intro para buscar