Exposició Viu la riera. Mostra itinerant pels 4 municipis que han participat en el projecte de millora de la riera de Caldes

Inauguració el dijous 22 de març de 2018, a les 19h.

Al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí de la Llagosta

L’exposició del projecte Viu la riera serà itinerant i recorrerà diferents municipis riberencs de la riera de Caldes. S’iniciarà a la Llagosta i remuntarà aigües amunt fins arribar a Caldes de Montbui passant per Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans.

L’acte d’inauguració de l’exposició se celebrarà el proper dia 22 de març, que és el Dia Mundial de l’Aigua, i serà a la Llagosta, a les 19h al Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí. Està obert a tothom, i l’equip impulsor del projecte presentarà el contingut de l’exposició.

Aquesta exposició mostra de manera gràfica una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. Aquest procés ha conduït a la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels quatre Ajuntaments, i també d’entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

L’exposició ofereix un espai per compartir els resultats assolits, i fer créixer l’interès ciutadà per aquest espai fluvial a través de fotografies i audiovisuals que mostren les diferents activitats dutes a terme al llarg del procés participatiu (entrevistes, tallers, excursions, xerrades, etc.).

L’exposició seguirà la següent itinerància:

  • Del 22 de març al 26 d’abril, a la Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí)
  • Del 27 d’abril al 7 de juny, a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)
  • Del 8 de juny al 19 de juliol, a Palau-solità i Plegamans (Casa de Cultura Masia de Can Cortès)
  • Del 20 de juliol al 7 de setembre, a Caldes de Montbui (Biblioteca)

El projecte Viu la riera ha estat impulsat pel grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona.

Signat el "Pacte territorial per a la millora de la riera de Caldes"

Entrades recents

Comença a escriure i premeu Intro per buscar