L’exposició “Viu la Riera” acaba la seva itinerància a Caldes de Montbui

El divendres 20 de juliol a les 19.00 h s’inaugura l’exposició “Viu la Riera” a la Sala d’actes de la Biblioteca de Caldes de Montbui, i romandrà oberta al públic fins al 7 de setembre.

L’exposició itinerant del projecte “Viu la Riera” culmina el recorregut pels 4 municipis riberencs que han participat en el projecte de millora de la riera de Caldes: La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i ara arriba a Caldes de Montbui.

És una exposició oberta a tothom, especialment dirigida als ciutadans, entitats i centres educatius que s’han implicat durant el procés participatiu, amb l’objectiu de promoure l’estima cap a aquest entorn fluvial ple de valors ecològics, socials, culturals i paisatgístics.

A l’acte d’inauguració de l’exposició intervindran alguns membres del grup local Defensa de la riera de Caldes per explicar la seva experiència, objectius i activitats. A part de la seva activitat entorn la riera al municipi de Caldes de Montbui, formen part del Grup Motor ciutadà supramunicipal que s’ha creat en el marc del projecte “Viu la Riera” amb l’objectiu d’impulsar i fer seguiment d’iniciatives en favor de la protecció, la revalorització i la rehabilitació ambiental de la riera, així com divulgar i conscienciar la ciutadania sobre els seus valors i problemàtiques. En aquest sentit, organitzaran anualment El dia de la riera, una fira d’activitats i tallers oberta a tota la ciutadania i que celebrarà la seva primera edició el 18 de novembre d’aquest any 2018.

L’exposició “Viu la Riera” mostra de manera gràfica una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. Aquest procés ha propiciat la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels quatre Ajuntaments, i també d’entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

L’exposició ofereix un espai per compartir els resultats assolits, i fer créixer l’interès ciutadà per la riera de Caldes a través de fotografies i audiovisuals que mostren les diferents activitats dutes a terme al llarg del procés participatiu (entrevistes, tallers, excursions, xerrades, etc.). Es poden escoltar moltes opinions de ciutadans i representants del teixit associatiu dels quatre municipis sobre la riera de Caldes.

L’exposició ha seguit la següent itinerància:

– Del 22 de març al 26 d’abril, va ser a la Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí)
– Del 27 d’abril al 7 de juny, va ser acollida a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)
– Del 8 de juny al 19 de juliol, va anar a Palau-solità i Plegamans (Pavelló Municipal Maria Víctor) – Del 20 de juliol al 7 de setembre, està programada a Caldes de Montbui (Biblioteca)

El projecte Viu la riera! neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona;i compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (AssociacióCatalana d’Universitats Públiques), i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat).

Entrades recents

Comença a escriure i premeu Intro per buscar