Mapes participatius. Taller d’avaluació de l’eina en línia

Una vintena de persones, entre representants d’entitats locals i personal de l’administració pública municipal i supramunicipal, van assistir el dimecres 17 de maig al taller que va organitzar Viu la riera per  presentar els mapes participatius de l’eina web Viu la riera-SIGPP.

La sessió es va desenvolupar al Centre de Desenvolupament Econòmic de Santa Perpètua de Mogoda i es dividir en tres parts.

Primer, es van explicar els beneficis dels Sistemes d’Informació Geogràfica per a la Participació Pública (SIGPP) en els processos de participació per a la presa de decisions sobre la planificació i gestió dels espais oberts.

A continuació, els assistents van poder utilitzar l’eina específica dissenyada per al cas de la Riera de Caldes en les dues fases que per ara estan actives: Opina (per introduir opinions sobre indrets que agraden, que no agraden o on proposarien millores) i Decidim (per visualitzar totes les opinions introduïdes filtrades per diferents camps amb l’opció de votar les propostes de millora i obrir un debat de comentaris en línia). Al final de la sessió pràctica es va mostrar la tercera i última fase que completarà l’eina: Mulla’t. Aquesta fase, en la qual encara s’està treballant, es va mostrar als assistents perquè poguessin fer-hi aportacions sobre el disseny.

En la tercera i última part del taller, es van fer dues taules de debat perquè cada assistent pogués valorar la utilitat de l’eina i proposar-hi millores.  Pel que fa l’ús de l’eina web, tots van coincidir a destacar que és molt intuïtiva i fàcil de fer servir. Quant a la utilitat, la majoria van coincidir a assenyalar el potencial que suposa per captar l’opinió de la gent i detectar problemàtiques com a pas previ per millorar els entorns de la riera. Durant el debat, algunes de les millores proposades van ser incloure l’opció de penjar-hi fotografies lligades a altres aplicacions i poder treure gràfics resum de totes les opinions per trams concrets.

La sessió va acabar amb un refrigeri en què els assistents dels diferents municipis van poder compartir iniciatives lligades a la millora de la riera de Caldes en un ambient més distès.

Mapes participatius. Taller d’avaluació de l’eina en línia

Viu la riera!” és un projecte impulsat pel grup de recerca RIL de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona i l’IMA de la Universitat de Girona. Té el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa”, amb la col·laboració de l’ACUP (Associació Catalana d’Universitats Públiques) i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat).

Entrades recomanades

Comença a escriure i premeu Intro per buscar

El projecte ‘Viu la riera!’ entrevista més de 150 persones per saber quines millores volen per a aquest espai fluvialRepensem la riera! Caminades i debat sobre els mapes d’opinió ciutadana