Palau-solità i Plegamans acull l’exposició “Viu la Riera” i segueix la seva itinerància pels 4 municipis que han participat en el projecte de millora de la riera de Caldes

El divendres 8 de juny a les 18.00 h s’inaugura l’exposició “Viu la Riera” a l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans, i romandrà oberta al públic de l’11 de juny al 19 de juliol al vestíbul del pavelló municipal Maria Víctor.

L’exposició itinerant del projecte “Viu la Riera” recorre, aigües amunt, els municipis riberencs de la riera de Caldes: La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui.

És una exposició oberta a tothom, especialment dirigida als ciutadans, entitats i centres educatius que s’han implicat durant el procés participatiu, amb l’objectiu de promoure l’estima cap a aquest entorn fluvial ple de valors ecològics, socials, culturals i paisatgístics.

Imatge de l’exposició a Santa Perpètua de Mogoda

Aquesta exposició mostra de manera gràfica una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. Aquest procés ha propiciat la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels quatre Ajuntaments, i també d’entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

L’exposició ofereix un espai per compartir els resultats assolits, i fer créixer l’interès ciutadà per la riera de Caldes a través de fotografies i audiovisuals que mostren les diferents activitats dutes a terme al llarg del procés participatiu (entrevistes, tallers, excursions, xerrades, etc.). Es poden escoltar moltes opinions dels ciutadans dels quatre municipis sobre la riera de Caldes.

L’exposició segueix la següent itinerància:

  • –  Del 22 de març al 26 d’abril, va ser a La Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí)
  • –  Del 27 d’abril al 7 de juny, es troba a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)
  • –  Del 8 de juny al 19 de juliol, anirà a Palau-solità i Plegamans (Pavelló Municipal Maria

    Víctor)

  • –  Del 20 de juliol al 7 de setembre, serà acollida a Caldes de Montbui (Biblioteca)

A l’acte d’inauguració de l’exposició “Viu la Riera” s’hi suma la inauguració d’una altra exposició que mostra la recuperació de la qualitat de l’hàbitat riberenc de la riera de Caldes: “El retorn de la llúdriga a la riera de Caldes”.

El projecte Viu la riera! neix de la col·laboració entre el Grup de Recerca en Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de la School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona;i compta amb el suport de RecerCaixa, un programa impulsat per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’ACUP (AssociacióCatalana d’Universitats Públiques), i la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia – Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat).

Recent Posts

Start typing and press Enter to search