El voluntariat esdevé una de les formes de participació ciutadana més transformadora.
La importància dels vincles emocionals i l’arrelament amb l’espai quotidià són una motivació fonamental per a la implicació ciutadana
.

La Directiva Europea Marc de l’Aigua reconeix la dimensió social dels rius i advoca per una participació de la ciutadania en els plans de gestió fluvial. En aquest context, el voluntariat ambiental resulta molt valuós, però sovint poc conegut, apreciat i recolçat. Per aquesta raó, és necessari entendre amb profunditat el voluntariat en l’àmbit fluvial, per a impulsar la participació de la ciutadania en la gestió del paisatge fluvial.

Amb aquest propòsit neix el projecte VoluntaRius per impulsar el voluntariat ambiental des de les experiències personals dels voluntaris i voluntàries.

Objectiu

Analitzar el voluntariat ambiental en l’àmbit fluvial

Participa-hi

En aquest apartat trobaràs l’enllaç per a participar en la nostra investigació.

Recursos

Segueix les activitats i les novetats del projecte, i consulta’n la documentació.

VoluntaRius és un projecte de recerca liderat per la UIC Barcelona School of Architecture en cooperació amb la Universitat de Barcelona. Aquest projecte és finançat amb una ajuda de recerca del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Comença a escriure i premeu Intro per buscar