L’exposició Viu la Riera segueix la seva itinerància pels 4 municipis que han participat en el projecte de millora de la riera de Caldes

Ara fa parada a Santa Perpètua de Mogoda, fins al 7 de juny

Al Centre Cívic El Vapor de Santa Perpètua de Mogoda

L’exposició del projecte Viu la Riera és itinerant i recorre diferents municipis riberencs de la riera de Caldes. Va començar aquest camí a la Llagosta i ara remunta aigües amunt fent parada a Santa Perpètua de Mogoda. Després seguirà la itinerància cap a Palau-solità i Plegamans i acabarà a Caldes de Montbui.

És una exposició oberta a tothom, especialment dirigida als ciutadans, a les entitats socials i als centres educatius, qui ha participat d’alguna manera o altra al procés participatiu, amb l’objectiu de seguir creant consciència de la importància de la riera de Caldes i estima cap a aquest entorn fluvial.

Aquesta exposició mostra de manera gràfica una síntesi de les fases de treball i principals resultats del procés de participació ciutadana per a la millora de la riera de Caldes que es va iniciar el 2016. Aquest procés ha conduït a la construcció d’una xarxa ciutadana compromesa amb la protecció, valorització i rehabilitació de la riera, que compta amb el suport dels quatre Ajuntaments, i també d’entitats supramunicipals (Consorci Besòs-Tordera, Diputació de Barcelona, Agència Catalana de l’Aigua, Associació de Municipis Eix Riera de Caldes).

L’exposició ofereix un espai per compartir els resultats assolits, i fer créixer l’interès ciutadà per la riera de Caldes a través de fotografies i audiovisuals que mostren les diferents activitats dutes a terme al llarg del procés participatiu (entrevistes, tallers, excursions, xerrades, etc.). Es poden escoltar moltes opinions dels ciutadans dels quatre municipis sobre la riera de Caldes.

L’exposició segueix la següent itinerància:

  • Del 22 de març al 26 d’abril, va ser a la Llagosta (Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí)
  • Del 27 d’abril al 7 de juny, es troba a Santa Perpètua de Mogoda (Centre Cívic El Vapor)
  • Del 8 de juny al 19 de juliol, anirà a Palau-solità i Plegamans (Casa de Cultura Masia de Can Cortès)
  • Del 20 de juliol al 7 de setembre, serà acollida a Caldes de Montbui (Biblioteca)

El projecte Viu la riera ha estat impulsat pel grup de recerca RIL, Regeneració de Territoris Intermedis, format per investigadors de l’ESARQ-School of Architecture de UIC Barcelona, juntament amb investigadors de l’Institut de Medi Ambient (IMA) de la Universitat de Girona.

Entrades recents

Comença a escriure i premeu Intro per buscar